Christmas Baking: Gingerbread Biscuits

Baking, Biscuits, Christmas, Christmas Baking, Gingerbread, Pierniczki, Wypieki


Gingerbread 1
Gingerbread 2
Gingerbread 3

Święta są tuż za rogiem i spokojnie można powiedzieć że internet (a z całą pewnością Instagram) oszalał na punkcie świątecznych wypieków. Moim małym uzależnieniem ostatnimi dniami stało się oglądanie i gromadzenie wszystkich tych pysznych przepisów i inspiracji, do momentu w którym stwierdziłam że czas wziąć sprawy w swoje ręce i dorzucić swoje pięć groszy. Wyedytowałam moje podboje kuchenne mijającego tygodnia i dołączam do nich nowy przepis na pierniczki który wypróbowałam w tym roku. Smakują świetnie nawet tego samego dnia którego zostały upieczone. Sekretnym składnikiem właśnie tych jest jedna łyżeczka mielonej kawy – nawet dla tych nielubiących kawy okażą się świetnym świątecznym przysmakiem. Możesz mi śmiało zaufać!


Christmas is right around the corner and it’s safe to say that the Internet (Instagram especially) has gone crazy on all sorts of Christmas baking. It’s a bit of a guilty pleasure of mine to do a daily blogroll, stare at the delicious sweets and collect the inspirations. To a point where I decided that it’s a high time to edit out and post up my baking treats from last week. I’m also adding this very simple, yet very delicious recipe for the gingerbread biscuits that I made. The secret ingredient of this one is a teaspoon of ground coffee – trust me, even for you coffee haters it’ll be a treat!

Gingerbread 5
Gingerbread 6

Porcja na 4-5 blach z wyposażenia piekarnika

1 mały słoik miodu naturalnego (około 1/2 szklanki)
1 szklanka cukru
1/2 kostki margaryny
1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
4 łyżki kakao
1 łyżeczka mielonej kawy
2-3 łyżeczek cynamonu
1 przyprawa do piernika
Wszystkie składniki włożyć do garnka i rozpuścić. Nie gotować.

4 szklanki mąki
szczypta soli
3 jajka
Mąkę połączyć z masą uzyskaną z rozpuszczenia, dodać jajka. Jeśli ciasto okaże się zbyt lepkie (nie będzie można go rozwałkować) dodać odrobinę mąki.
Podzielić ciasto na 4 części, wyjąć jedną i rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Pozostałe zostawić w misce przykrytej ściereczką aby ciasto nie obeschło.
Wycinać pierniczki i układać na blasze przykrytej papierem do pieczenia oprószonym mąką. Piec 10 minut w 150 stopniach.

Gingerbread 8
Gingerbread 9

Yields 4-5 oven-sized baking trays

1 little jar of natural honey (around 1/2 cup*)
1 cup of sugar
1/2 margarine (120 grams)
1 1/2 teaspoon baking soda
4 tablespoons of cocoa
1 teaspoon ground coffee
2-3 teaspoons cinnamon
1 gingerbread spice
Place all of the ingredients in a pot, melt but do not let it boil.

4 cups flour
a pinch of salt
3 eggs
Mix flour with the melted ingredients, add eggs. Knead the dough until well incorporated. If you find the dough too sticky (you won’t be able to roll it), simply add a little bit of flour. Split the dough in 4, leave 3 parts in the bowl covered with a clean kitchen cloth.
Roll the dough for around 3 mm of thickness, cut gingerbreads and place them on the baking tray covered with baking paper sprinkled with flour. Bake for 10 minutes in 150 degrees Celcius.

* 1 cup = 220 ml

Gingerbread 10
Gingerbread 12
Gingerbread 11
Gingerbread 13

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s